Extremfabriken - En träningsanläggning för hela familjen

Hos oss på Extremfabriken har vi som målsättning att hela familjen ska kunna hitta en träningsaktivitet som inspirerar till rörelse och välmående. Hos oss hittar ni ett brett utbud av aktiviteter både för vuxna och barn, eller varför inte besöka oss tillsammans?
Läs mer om vad vi erbjuder härunder:

OCR – Obstacle Course racing eller hinderbana.
Vår hinderbana hämtar inspiration från det militära och alla populära hinderbanelopp runt om i världen så som Tough Viking, Toughest eller Ultimate OCR

Totalt har vi över xx hinder i varierande svårighetsgrad med möjligheten att köra ett lopp på tid för den som vill.

Här kan ni läsa mer om vilka hinder som finns:

Vad är Strongman/Woman?

Strongman är en träningsform som fokuserar på funktionell styrka. Hela din kropp ska aktiveras vid tyngre lyft. Övningarna fokuserar på att skjuta, dra, pressa, lyfta och bära tunga föremål. Vanliga övningar är att lyfta upp och pressa hantlar, säckar, stänger och andra objekt över huvudet.

Ni kan även använda s.k ok eller andra tunga föremål för att träna. För att summera kan man säga att under ett träningspass fokuserar vi på styrka och att lyfta korrekt. Syftet är att bli grundstark och jobba säkert i din träning.

Vad tränar vi?

Man kan sammanfatta våra Strongman/woman pass som ”styrkepass med cardioinslag”. Det handlar om atlasbollar, farmers walk, sled drag/push och diverse att bära. För komplett strongman behöver man lägga till olika former av press, alltid över huvudet, samt grepp och toss/throw. 

Syftet med detta är att träningen ska vara varierad och framförallt att du ska ha roligt på passen. Den kanske mest betydelsefulla anledningen till att vara med på träningarna.

Träningsresultat

Det här stycket kan bli hur långt som helst, men vi ska försöka sammanfatta vad du kan förvänta dig.

Träningen ger en hög energiförbrukning, och effektiviserar även vår efter-förbränning. Du ”tränar” alltså timmar efter att du slutat träna. Din över- och underkropp jobbar dessutom i symbios och slåss om vem som är den primära kraftkällan. Hormonnivån ökar genom den överbelastning som sker. Och den ”obalans” man jobbar med i och med att vikterna inte är strukturerade skapar också  ett friare rörelsemönster. Något vi är skapta för under årtusenden.

Viktigt att förstå är att Strongman/woman träning INTE är farligt eftersom du jobbar med rörelsemönster som din kropp är skapt för. Dessutom kommer du alltid skala och använda vikter som passar dig och din träningsutveckling.

Kontakt & frågor

Johan Tofte

Hej, jag som leder passen heter Johan Tofte och är förälskad i Strongman/woman strukturen. Jag är själv aktiv utövare och tränar så ofta jag kan. Ämnet går att gräva ner sig i hur mycket som helst, och jag gör det också!

Vill du kommer på ett pass? Lägg upp dig som användare i systemet HÄR

Har du frågor är du välkommen att använda kontaktformuläret HÄR

Vi ses på passen tycker jag!

Strongman