CF Kids & Teens 2023

CF Kids 2023!
CF_kids är ett perfekt sätt för barn i olika åldrar att träna tillsammans!  Vi anpassar självklart övningarna efter barnets ålder och förmåga.  Ett kanonbra komplement till annan typ av träning. Alla oavsett tidigare erfarenhet av träning och sport kan delta.

Åldersgruppen 6-10år

Ett stort fokus i den yngre gruppen är att ha roligt och skapa en nyfikenhet på rörelse med kroppen på olika sätt. Att våga testa något nytt. Barnen använder kroppen tillsammans med olika redskap under passen.

Vi genomför en kombination av styrketräning, gymnastiska övningar och konditionsmoment där barnen har roligt tillsammans. Svett och glädje paketerat på ett sätt som passar barnen perfekt!

Åldersgruppen 11-14år

I den här gruppen jobbar vi mycket med kroppen på olika sätt. Men här lägger vi dessutom till inslag av styrketräning med t ex skivstång och hantlar. Dessa pass påminner mer om klassisk Crossfit för vuxna.

Men som med de yngre så kommer vi anpassa alla övningar efter förmåga och som alltid med Crossfit så kan alla vara med oavsett erfarenhet. Glädje och nyfikenhet är alltid i fokus inom CF för våra kids!

Glädje 100%
Kunskap 100%
Träning 100%
Kamratskap 100%

Cf kids för alla barn?

CrossFit teens och kids fungerar kanonbra för alla barn från 6-14år. Mia, vår instruktör, har lång erfarenhet av barn och träning. Barnen får förutom träning även nya vänner och lära för livet. En investering på flera sätt alltså. Cf kids startade för ett par år sedan och har varit väldigt uppskattat bland barnen. Det är så klart inte renodlad CrossFit men inslag av det blandat med lämpliga utmaningar för barn. Lek och lärande när det är väl avvägt.

Cf kids ger också barnen snabb utvecklingsmöjlighet. Barnen, och ni själva, kommer snabbt se resultat och ni inte sysslat med träningsformen tidigare. Det sporrar barnen att fortsätta!