Prova på Hinderbana

Hinderbana_1
Hinderbana_nätet
Hinderbana_ner för nätet

Vår hinderbana

Hinderbana är väl bara till för militärer och grabbar?
Tvärtom! Hinderbana nöts istället av både tjejer och killar! Och dessutom få militärer om vi ska vara helt ärliga.

Visst är hinderbaneeliten här, fast 99% av våra besökare är faktiskt vanliga kvinnor och män, flickor och pojkar. Ganska jämnt fördelat mellan de grupperna. Hinderbanan har den fördelen att den passar alla oavsett träningsbakgrund. Det vill säga, man gör så gott man kan helt enkelt, och det är många gånger gott nog!

Styrka & smidighet

Hinderbaneträning är Funktionell träning, och det är vad det låter som. Träning som syftar till att bibehålla och öka kroppens muskulära funktionalitet. Detta inom områden som styrka, smidighet, koordination, spänst och uthållighet. Således ett bevis på att funktionell träning generellt passar alla människor.

Under träningen får alla din muskler samspela och du blir grundstark. Man kan sammanfatta det med att vi människor är skapta för funktionella rörelsemönster.

Gruppträning i Hinderbanan

Det är viktigt att förstå att vi inte håller till i hinderbanan varje träning. Hinderbanan är däremot ett redskap som vi använder då och då. Det finns dessutom en stor mängd andra redskap, stationer och områden som vi tränar på.

Passen går just nu på måndagar. Det finns 2 olika tider att välja på och du hittar dem enkelt i vårt schema. Precis som på alla våra pass så kan alla vara med! Gör man sitt bästa, så är man på väg med god fart mot sina egna mål!

Syftet med detta är att passen ska passa alla. Det är för övrigt betydelsefullt att träningarna är roliga! Men även att de ger något konkret. Funktionell styrka!

Kön och ålder

Vi har nog  50/50 kvinnor/män på våra hinderbanepass. Möjligen med en liten övervikt mot fler kvinnor/tjejer än män.
Vi kan i alla fall generellt dra slutsatsen att det inte är pass som attraherar enbart pojkar och män, tvärtom. Oavsett könsdefiniering och ålder så är alla välkomna på passen. Rek från 15år.

För att summera, hinderbaneträning passar alla människor. Du kan enkelt välja att vara med på våra pass (måndagar). Eller komma hit och träna själv med dina vänner, partner eller arbetskollegor. Du kommer älska det!

Du klarar mer än vad du tror
Roligt
Utmanande
Din träningsbakgrund

Vill du träna hinderbanefys i våra klasser så klicka på ”Bli medlem” i menyn. Sen kan du boka passen på Måndagar. Just nu finns 2 olika tider för träning 18-19, 19-20.

Är du en besökare som vill testa vår hinderbana? Då är det bara att komma. Titta under ”Öppet” och ta med dina vänner för ett par utmanande timmar!

Hinderbana för alla!

Vi tror att många tänker ”Jag orkar ALDRIG det där” och blickar bort mot hinderbanan.

Det är emellertid så att vi har ett fåtal ”proffs” hos oss! Och helt ärligt så började många av ”proffsen” för ett par år sedan och har funnit glädjen i hinderbanan och därigenom blivit riktigt bra och starka. Men de allra flesta är helt vanliga otränade eller tränade människor. De som tröttnat på hantlar och vill bygga muskler som de har nytta av istället.

För din kropps skull.

Så för att sammanfatta; Vi är ju faktiskt byggda för att utsätta kroppen för varierad belastning. Vara både explosiva när det behövs och uthålliga när det är läge för det.

Pt för vuxna_1