Hinderbana

Pt för vuxna_2
Hinderbana_nätet
Hinderbana_ner för nätet

Vår hinderbana

Hinderbana är väl bara till för militärer och grabbar?
Tvärtom! Hinderbana nöts istället av både tjejer och killar! Och jämförelsevis få militärer om vi ska vara helt ärliga.

Visst är hinderbaneeliten här, men 99% av våra besökare är faktiskt vanliga kvinnor och män, flickor och pojkar. Ganska jämnt fördelat mellan de grupperna. Hinderbanan har den fördelen att den passar alla oavsett träningsbakgrund. Man gör så gott man kan helt enkelt, och det är många gånger gott nog!

Styrka & smidighet

Hinderbaneträning är Funktionell träning, och det är vad det låter som. Träning som syftar till att bibehålla och öka kroppens muskulära funktionalitet. Detta inom områden som styrka, smidighet, koordination, spänst och uthållighet. Det mest tydliga bevis på detta är att funktionell träning generellt passar alla människor.

Under träningen får alla din muskler samspela och du blir grundstark. Man kan sammanfatta det med att vi människor är skapta för funktionella rörelsemönster.

Gruppträning i Hinderbanan

Det är viktigt att förstå att vi inte håller till i hinderbanan varje träning. Hinderbanan är däremot ett redskap som vi använder då och då. Det finns istället en stor mängd andra redskap, stationer och områden som vi tränar med hjälp av.

Oftast är vi mer i någon av hinderbanans delar på Måndagar och fokuserar mer på kondition och styrka genom fyspass på Onsdagar. De tränande skalar till sin nivå om något blir för svårt.

Syftet med detta är att passen ska passa alla. Det är betydelsefullt att träningarna är roliga men även att de ger något konkret.

Kön och ålder

Grabbsport va? Nej tvärtom faktiskt. Vi har istället mer tjejer och kvinnor på våra OCR pass än killar. Vad det beror på har vi ingen aning om. Vi kan generellt  konstatera att det inte är pass som attraherar bara pojkar och män, tvärtom. Oavsett könsdefiniering och ålder så är alla välkomna på passen. Rek från 14år.

För att summera, hinderbaneträning passar, utan tvivel, alla människor. Du kan enkelt välja att vara med på våra pass (måndag-onsdag). Eller komma hit och träna själv med dina vänner, partner eller arbetskollegor. Du kommer älska det!

Du klarar mer än vad du tror
Roligt
Utmanande
Kräver träningsbakgrund

Vill du träna hinderbanefys i våra klasser så klicka på ”Bli medlem” i menyn så kan du boka passen på Måndagar och Onsdagar.

Är du en besökare som vill testa vår hinderbana? Då är det bara att komma. Titta under ”Öppet” och ta med dina vänner för ett par utmanande timmar!