Löpning

 

”Löpträning har alla säker gjort någon gång i sina liv. Det är ett naturligt och enkelt sätt att röra sig på och därför tror jag att kommer du bara över dörrtröskeln och ger dig ut för att springa igen så kommer det ge dig massor med energi, glädje och en bättre hälsa.” – Rastarunner (Yoie Bohlin)

Löpning är roligt Det gör dig glad. Kroppen njuter när du susar fram därute med vinden i håret. Det är också ett mentalt fritt rum.

Löpning är lätt Alla kan få ut något av det, oavsett vad de själva tror. Våra kroppar gjorda för att springa, så den instinkten behöver bara plockas fram.

Löpning är bekvämt Det behövs inte mycket utrustning och träningen börjar direkt utanför dörren.

Löpning är hälsosamt Kroppen klagar kanske lite i början, men när den börjat vänja sig så vill den aldrig sluta. Löpning ger stora hälsovinster.

  • Löpning är effektiv blodcirkulationsträning. Det stärker hjärtat, sänker blodtrycket och minskar risken för blodproppar och hjärtinfarkter.
  • Löpning förbränner massor av kalorier och är därför ett effektivt vapen mot fetma.
  • Löpning stärker kroppens förmåga till att reglera blodsockret till en passande nivå och förebygger effektivt diabetes.
  • Löpning är en så kallad viktbärande träning, där du för varje steg ska förflytta din egen vikt. Det stärker skelettet och motverkar benskörhet.
  • Löpning ger hjärnan en paus och frisätter samtidigt en rad olika hormoner, som förebygger stress och depression.
  • Löpning sänker kolesterolet och motverkar hjärt-kärlsjukdom.
  • Löpning är särskilt bra mot cancer i lever, mage, tjocktarm och bukspottkörtel.

Varför löpning?

Löpning är effektivt! Det är en av de mest energikrävande utmaningar som finns. Förbränningen är hög redan från början och kalorierna försvinner snabbt.

Svårighetsgraden

Löpning är inte svårt, under förutsättning att du i övrigt är frisk och kan springa! Gammal som ung kan träna löpning, och med rätt coachning blir löpningen dessutom utvecklande.

Träningar

Vi har löpträningar som du är välkommen att boka!