Calisthenics

calisthenics_1
calisthenics_3

Instruktörer
Vi i teamet heter Alicia Larsten, Olivia Staby och Adam Ahlberk. Vi pluggar idrott- och hälsa specialisering och är tre tävlande Calisthenics atleter. Vi har tävlat i nordiska mästerskapen och hamnat topp fem i svenska mästerskapen alla tre. Vi är ett positivt gäng som siktar på en glädjefylld och lärorik träning. Längre ner på sidan hittar ni även information kring Benjamin Campbells pass!

Utvecklande
Lära känna kroppen
Passar alla
Träningsbakgrund

Vad är Calisthenics?

Calisthenics är en relativt ny sport som  utövas med den egna kroppsvikten som grund. Det är som en blandning mellan parkour och gymnastik kan man säga. De tre redskapen som används är fristående stång, olympiska ringar och parallella lågstänger.

Man utövar även många avancerade styrkeövningar, volter och andra ”tricks” på golvet. Superkul och nyttigt för kroppen så klart!

Vem passar det för?

Kursen är avsedd för barn och ungdomar mellan 8-16 år, oavsett tidigare erfarenheter. Vi ser till att varje individ får utvecklas på sin egen nivå varje träning, utan krav från andra i gruppen. På träningarna kommer vi träna hela kroppen genom dynamiska, styrkedynamiska och statiska övningar.

Vi kommer att träna barnen inom kondition, styrka, explosivitet, rörlighet och koordination. Här använder vi oss bland annat av golvet och till viss del även hinderbanan. Vi övar även enskilt på styrke- och dynamiska övningar. I våra pass inkluderar vi även rörlighetsträning och andra konditionskrävande ”lekar”.

Va kul!! När är detta?

Vi kommer att hålla träningarna på onsdagar mellan klockan 18:45 – 20:15 och lördagar klockan 15:00 – 16:30. Terminen går 12 januari – 1 juni (2022)

Kostnad & utrustning

Utrustning:
Vanliga träningskläder med skor. Det är även bra att sätta upp håret om man har långt hår. 

Betalning:
Pris : 2 200kr/termin (träning två gånger i veckan). Om man bara kan 1 gång i veckan är investeringen istället 1100kr. Hoppar man in i terminen i efterhand får man betala för resterande tid av terminen. Betalningen sker på plats.

Passen hittar du även i vårt schema på bokningssidan HÄR

Handstående

Instruktör: Benjamin Campbell

Handstand
Ålder: +12
Tidsåtgång: 8 veckors kurs
4 pers, max 10 (2 grupper)
Vill du lära dig stå på händer eller ta dit handstående till nästa nivå? Jag kommer hålla i en 8 veckors handstående kurs där jag kommer gå igenom grunderna för ett stabilt handstående, vilka felkällor som finns och mycket mer.
Tveka inte att anmälda dig om det låter intressant!

Freestyle

Instruktör: Benjamin Campbell

Freestyle i grupp 75min
Ålder: +12
Minst 4, max 8 (2 grupper)
Freestyle calisthenics är relativt nytt.
Detta är något som jag brinner för enormt och älskar att lära ut.

”Akrobatiken” kanske ser svår ut, men finns något för alla nivåer och är en grymt rolig sport och extra rolig upplevelse då man blir delaktig i en grupp och pushar varandra och med min hjälp når sina målsättningar!

* anger obligatoriska fält